Eget företag och ekonomiprogram

» > Företaget,

Jag har fått flertalet frågor angående hur det är att ha ett eget företag, om det är jobbigt, roligt och hur mycket man behöver jobba. Mitt svar brukar oftast bli att jag tycker det är roligt, för jag gör något jag älskar. Hur mycket man behöver jobba det är väldigt individuellt och för mig väldigt olika från månad till månad och till och med vecka till vecka.

 

Något som jag sedan ser till min fördel är den utbildning jag har gått, den administrativa delen inklusive bokföring och bokslut har jag inga problem med. Men det är del att göra samt hålla koll på och enligt mitt tycke är ett bra bokföringsprogram ett måste. Utbudet som finns med olika program är enormt och den dagen då jag själv skulle hitta ett bra program vet jag hur jag velade fram och tillbaka och försökte testa mig fram i den mån som det gick. Efter att nu ha provat flertalet olika och framförallt läst om flera olika program så är ett jag kan rekommendera Visma. De erbjuder program till både stora som små företag, inklusive enskilda firmor. De har även ett smidigt program som kan köras enbart via internet vilket gör att man kan sköta sin bokföring när som helst och vart man vill, jättesmidigt tycker jag! Just Visma erbjuder även andra tjänster som exempelvis inköpsrabatter på kontorsmaskiner så som datorer, skrivare m.m.

 

De flesta bokföringsprogram tycker jag har väldigt bra guider och färdiga mallar som man kan använda sig utav så man klarar av att sköta bokföringen fast man inte är så kunnig inom det området. Men har man inte så jättebra koll är det ju bra att ha kontakt med någon kunnig person som kan hjälpa till att åtminstone kontrollera så allting blir rätt.

 

Som avslut säger jag att har du en bra affärsidé och om du framförallt har sett en efterfrågan så kör på och starta eget. För personer som inte är så kunniga med den ekonomiska delen så finns det lätta program att använda sig utav idag.

 

Mini-semester & jobb

» > Foto,
Onsdag till söndag har jag varit nere hos kusinerna, jag och mamma åkte ned i onsdags och sedan kom M på fredagen och dagarna bestod av bus, mys och julmässa. Premiärat med saffransbulle och julskinka :)
 
Sen kom vi hem och tillbaka till verkligheten, efter knappt 2 månader inskriven hos AF började jag igår som ekonomiansvarig på ett företag. Äntligen släppte det och jag har en utmaning framför mig som jag verkligen ser framemot. Tror det kan bli riktigt bra! Det enda minuset är väl att det ligger 5,5 mil bort så det är 1½ timmes bilresa varje dag = långa dagar men det är det värt!

Gratis design nummer 29

» > Gratis designer,
 
Vi fortsätter i temat rosa och nu med mörkrosa och den sista gratis designen för denna månad. November bjuder på ett annat och nytt tema.

Nu tar jag lite ledigt och åker söderut till mina goa kusiner (= världens sötaste guddotter) ♥ Nästa vecka händer det massa nya, spännande saker!

Önskelista födelsedag

» > Vardagen,
Med bara 18 dagar kvar till min födelsedag tänkte jag slänga upp en liten önskelista :)
 

TT - Reflekterar

» > Fototeman,
Alcúdia beach reflekteras i solglasögonen,
från vår semester för nästan två månader sedan..
 

Designabloggen.com

» > Bloggdesign, Tips - design,
Nu kunde jag inte hålla mig nå mer, efter ett par veckors arbete lanserar jag nu designabloggen.com, en sida som kommer bjuda på blogg- och designtips, gratis designer m.m. Förhoppningsvis kommer den utvecklas mycket och bjuda på en massa mer. Jag behövde något att göra för att få dagarna att gå och kom på denna idé istället för att lägga upp en massa guider m.m. på denna privata bloggen, hoppas ni gillar sidan!
 
I och med denna lansering finns nu även en ny gratis design för nedladdning till förmån för Rosa bandet 2013, den ser du mer av och kan ladda ned genom sidan.

2013-10-10

» > Vardagen,
 
 

TT - Tyst

» > Fototeman,
När han sover är han helt tyst ♥
 

Mitt projekt: Rosa bandet 2013

» > Bloggdesign,
Från och med idag och fram tills tisdag nästa vecka klockan 12 kan du lägga bud på denna design och hela vinstsumman går till Rosa bandet-insamlingen. Klicka här för att komma till designen och för att kunna lägga ett bud!
 
Även 10% av mina intäkter under oktober månad kommer jag att skänka till Rosa bandet, redovisning av det sker 31 oktober. Kom igen nu och stöd något bra!

Den vackra hösten..

» > Foto - Natur,
Vi skippade gymmet idag och tog en timmes lång fotopromenad istället, kärlek för själen! ♥
Här nedan är några av mina favortbilder från kvällen
 

Green machine

» > Smink/Naglar,
Green machine från Elf, riktigt snyggt nu till hösten/vintern!