Eget företag och ekonomiprogram

» > Företaget,

Jag har fått flertalet frågor angående hur det är att ha ett eget företag, om det är jobbigt, roligt och hur mycket man behöver jobba. Mitt svar brukar oftast bli att jag tycker det är roligt, för jag gör något jag älskar. Hur mycket man behöver jobba det är väldigt individuellt och för mig väldigt olika från månad till månad och till och med vecka till vecka.

 

Något som jag sedan ser till min fördel är den utbildning jag har gått, den administrativa delen inklusive bokföring och bokslut har jag inga problem med. Men det är del att göra samt hålla koll på och enligt mitt tycke är ett bra bokföringsprogram ett måste. Utbudet som finns med olika program är enormt och den dagen då jag själv skulle hitta ett bra program vet jag hur jag velade fram och tillbaka och försökte testa mig fram i den mån som det gick. Efter att nu ha provat flertalet olika och framförallt läst om flera olika program så är ett jag kan rekommendera Visma. De erbjuder program till både stora som små företag, inklusive enskilda firmor. De har även ett smidigt program som kan köras enbart via internet vilket gör att man kan sköta sin bokföring när som helst och vart man vill, jättesmidigt tycker jag! Just Visma erbjuder även andra tjänster som exempelvis inköpsrabatter på kontorsmaskiner så som datorer, skrivare m.m.

 

De flesta bokföringsprogram tycker jag har väldigt bra guider och färdiga mallar som man kan använda sig utav så man klarar av att sköta bokföringen fast man inte är så kunnig inom det området. Men har man inte så jättebra koll är det ju bra att ha kontakt med någon kunnig person som kan hjälpa till att åtminstone kontrollera så allting blir rätt.

 

Som avslut säger jag att har du en bra affärsidé och om du framförallt har sett en efterfrågan så kör på och starta eget. För personer som inte är så kunniga med den ekonomiska delen så finns det lätta program att använda sig utav idag.

 


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: