Att studera på distans

» > Mina tankar,
Jag är i behov av att få skriva av mig och samtidigt kanske det är någon som får svar på någon fråga angående att studera på distans.

Jag har enda sen jag började studera på distans (hösten 2009) fått höra flertalet gånger att jag ändå bara sitter hemma så jag kan väl fixa det och det, jag har ju tid o skaffa det och det jobbet osv.
Det är precis lika mycket att göra, lika tufft om inte ännu mer att studera på distans, du måste själv ta dig i kragen och öppna böckerna varje dag, meningen är att du ska sitta med dem 8 timmar/dag, precis som vilket heltidsarbete som helst.
Att jag sedan har ett företag som jag utför ca 80% av allt arbete hemma gör ju inte heller saken direkt bättre. Då jag har ännu mer att tänka på, prioritera, göra och framförallt planera. 

Utan någon som helst planering hade detta aldrig gått, man behöver verkligen se vad det är som bör göras, hur lång/kort tid man har på sig att slutföra detta osv. Och att sedan få små jobb som man vet går fort och vill bli av med och även tillfredsställa kunden med ett snabbt arbete så brister det i planeringen och man får tänka om.
Samt även ibland "ställa" upp och ta sig utanför hemmet ibland för andras skull när man egentligen behöver sitta hemma och plugga/jobba.

Detta är något jag jobbar på att prioritera mig själv mer, på det viset att säga nej men att även lyssna på kroppen och lägga ner böckerna för stunden eller dagen när man känner att man inte orkar lära in mer fast man kanske hade behövt läsa 2-3 sidor till.


Jag ångrar inte en enda sekund att jag valde att läsa på distans, för det gjorde att jag blev sambo med M och vi kunde även skaffa T och ha han från första start som valp och inte heller ångrar jag att jag har startat mitt företag. Men jag önskar att folk kunde förstå, att det inte är så bara och att jag inte bara sitter hemma om dagarna och gör ingenting. Sen får man självklart tycka att jag prioriterar konstigt ibland eller undra men hur har hon tid med det där när hon har så mycket o göra, ja men det är efter min planering då o låt mig få ha den ifred!

Just denna vår har jag en tenta extra och eventuellt en extra kurs att läsa vilket gör att jag har ännu mer att göra och procentuellt sett hur mycket jag läser vill jag inte ens försöka räkna ut för då blir jag bara stressad men en sak är säker, det är definitivt mer än 100%.

Från: Sara

Jag tycker du är fantastisk som tar dina egna beslut, kör hårt på dom och sliter för att nå dina drömmar! Låt ingen ta det ifrån dig! <3

2012-03-18 @ 16:53:42 / http://sarakristinafrisk.com
Från: Lisa

Att plugga på distans måste vara väldigt tufft och du är otroligt duktig som klarar av det! Jag vet inte om jag hade klarat av att plugga på distans, även om det ibland skulle vara skönare (just nu pendlar jag 4 timmar när jag har föreläsning och själva föreläsningen är bara 3 timmar... känns lite ovärt ibland).

Kämpa på och skit i vad andra säger! Dom vet förmodligen ingenting, har nog inte pluggat på högskola/universitet och har ingen förståelse för andra människor! :)

2012-03-20 @ 09:33:49 / http://systrarnabackstrom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: