Min semesterläsning: 14 år till salu

» > Recensioner,
Kan man rädda liv med hjälp av böcker? Kanske. Och om det finns skuggan av en chans att varna tonårstjejer och deras föräldrar så att bara en enda slipper uppleva det Tessan – vars sanna, svenska historia berättas här – utsattes för, så är det värt allt vi lägger ned på produktionen.


Text från adlibris:
14 år till salu är den sanna historien om hur en ung och på ytan helt normal och välanpassad svensk tjej rasar ned i nätprostitution och djup förnedring utan att omvärlden märker någonting. Och hur hon kommer upp ur sitt helvete igen. Att kalla boken för engagerande är att ta i på tok för litet. Alla som hittills läst 14 år… lägger den ifrån sig med en rysning och en önskan om att ingenting sånt här skall hända någon igen. Någonsin. Men också en beredskap för hur signaler skall tolkas och vad man faktiskt bör och kan göra som vuxen om en ungdom i närheten hamnar på glid. Detta är med andra ord en bok som alla vuxna och inte minst tonåringar själva verkligen bör läsa.


Utdrag ur boken:
Jag vill inte minnas händerna, ögonen eller slagen.
Inte dimman och ångesten:Bundna händer. Trasiga flaskor och vassa
knivar.

Mina tankar:
Detta var en gripande bok, själv föredrar jag verklighetsbaserad och äkta böcker så den fånga tag om mig direkt.
När sista sidan var läst var det svårt att återgå till det normala då jag trasslat in mig själv i boken så mycket.
En bok som verkligen är värd att läsa, både som förälder, tjej och folk allmänt. För att inse hur det faktiskt kan gå och vara, i exempelvis huset bredvid dig.


För en annan som även bor några mil ifrån "Tessan" och där allt började griper tag om en ännu mer, läs den du också så får du se!
"Borde vara obligatorisk att läsa"

Från: Caroline

Tack, det vore super! (: Ska jag maila över en till dig eller? på samma mail du angav i kommentaren? Annars kan du adda mig på min mail om du vill, lite lättare kanske. (: Krams!

2010-07-15 @ 16:34:49 / http://luggsliten.se
Från: Michelle [My life, my story, my words]

Den läste jag i vintras, riktigt bra fast kuslig =)

2010-07-15 @ 17:52:53 / http://miiichellejohansson.blogg.se/
Från: Jonna

Jag har också läst den boken, så bra :) men läs SÅLD, den är verklighets baserad och mkt bättre!passa på att titta in hos mig, jag har frågestund i min blogg :) så ställ gärna en fråga :)

2010-07-17 @ 19:55:47 / http://jonnalund.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: