Måste få skriva av mig - Hundägare

» > Tor,
Först o främst kan jag berätta hur glad jag är över att jag bestämde mig över att köpa lilla Tor, fast han kan vara väldigt krävande och jobbig ibland är han alltid glad mot alla o ofta gosig, allra mycket med mig då det är jag som är med honom mest.
(Hans vaktande kan ibland bli lite jobbigt men det är en process vi går igenom och försöker vänja oss av vid.)

Men det är vårat liv hemma och hur det funkar mellan oss, så överlag är vi lyckliga och glada allihopa över vårat tillskott! ♥


I samband med flytten hit stötte vi på ett problem ganska snabbt, då det finns hur mycket tuggummin, cigarettfimpar och snus här utanför och jag blir så irriterad när det sitter lapp i trapphuset om att man ska plocka undan efter hundarna men då kan väl andra människor också visa respekt åt hundarna och inte slänga dessa saker på backen. O det är ju inte bara för hundarna det gäller heller utan alla djur som fåglar också. Att kliva i hundbajs om det skulle ligga någonstans dör du inte av men ens hund kan dö av att få i sig tuggummi som fastnar eller att få i sig tobak är inte heller speciellt bra. Ett problem som inte är aktuellt nu när det är så mycket snö men har varit och kommer väl dyka upp igen till våren

Men igår förstod jag varför det sitter lapp uppe om hundbajset då 'stigen' ovanför oss just nu är 'full' i hundbajs, T luktar oftast lite på dem men så fort man säger åt honom går han därifrån. Men det förstår jag mig inte på varför det är så svårt att plocka upp efter dom.

Men sen detta kring lösa hundar(!?) det är något jag stör mig allra allra mest på, för ca 2 veckor sedan var jag o T påväg ut och när vi bara tagit några steg ut från porten märker jag hur T blir orolig o en man uppifrån 'stigen' ropar "kom hit!". Först trodde jag han ropa på mig men plötsligt hade jag en schäfer på min högra sida (med mankhöjd till min armbåge ungefär) o T på vänstra sidan. Utan att tänka slängde jag bara ut armen mot hunden och kasta mig sen mot T och tog upp honom i famnen. Jag hade ingen aning om denna hund skulle vara aggressiv eller någonting men det var den som tur var inte för då hade nog jag varken haft min underarm eller hund hel idag Jag fortsatte sedan gå huset ned i rask takt med T i famnen och hunden efter oss, trots att hans husse ropade på han och jag vände mig ett flertal ggr om o sa åt han att gå tillbaka, men inte förrän jag 'gömde' mig bakom en buske o hans husse hade gått ner på vägen vände han och jag kunde sedan släppa ner T igen så han fick gå själv.
När vi sedan kom på andra sidan huset såg jag han gå med sin hund okopplad fortfarande, och har sett han 2 ggr efter det fortfarande med hunden okopplad. IDIOT säger jag bara, nu har jag även sett minst 2 STORA hundar till gå lösa här vilket gör att jag inte vill gå ut själv med T så ofta nå mer, jag måste minst 2 ggr om dagen men det tar emot. Det ska fan inte vara så här.

Det finns både hundar och människor som är hundrädda så varför inte respektera att ha de kopplade, på din egen tomt är det självklart att du ska kunna ha din hund okopplad men i ett område med 4 lägenhetshus och ännu fler bara en liten bit bort så får man visa respekt tycker jag.

Nu har jag iallafall fått sagt/skrivit vad jag tycker, har ni nå åsikter får ni gärna komma med dom också eller tips, jaa vad som helst.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: